4 Mart 2012 Pazar

Dropbox nedir, nasıl kullanılır?

Dropbox, ücretli veya ücretsiz olarak kullanabileceğiniz, web üzerinde dosyalarınızı saklamanızı ve paylaşmanızı sağlayan bir servistir.
Dropbox'tan ücretsiz bir hesap oluşturduğunuzda, web üzerinde 2 GB'lık bir alana sahip olursunuz.
Dropbox'ın en büyük avantajlarından birisi bilgisayarınıza kuracağınız dropbox programı ile web üzerindeki alanınız ile bilgisayarınızda belirleyebileceğiniz bir klasörü sürekli senkronize etmesidir. Bu sayede tarayıcı ile dropbox sitesine girmeden, bu klasör aracılığıyla yeni dosya upload edebilir veya paylaşabilirsiniz.
Yeni bir dropbox hesabı oluşturmak ve bilgisayarınıza dropbox programını kurmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1-Dropbox'ı kullanmaya başlamak için linke tıklayın ve "Download Dropbox" düğmesine tıklayarak dropbox.exe dosyasını indirin. (Dosya yaklaşık olarak 14 MB'tır)


2- İndirdiğiniz dosyayı çalıştırın ve açılan ilk pencerede "Install" düğmesine tıklayarak kurulumu başlatın.
3- Kurulum işlemi bittiğinde, dropbox yeni bir hesap oluşturmak isteyip istemediğinizi sorar.  Yeni bir hesap oluşturmak için "I don't have a Dropbox account" seçeneğini, var olan hesabınızı kullanmak içinse  "I already have a Dropbox account" seçeneğini seçmelisiniz.  Yeni bir hesap oluşturmak için birinci seçeneği seçin ve "Next" düğmesine tıklayın.
4- Açılan ekranda kullanıcı bilgilerinizi girin ve "Next" düğmesine tıklayın.
5- Kullanıcı bilgileri oluşturulduktan sonra dropbox hesabınızın boyutunu seçmenizi istenen ekran görüntülenir. Buradan ücretsiz :) olan 2 GB'ı seçin ve  "Next" düğmesine tıklayın.
6- Kurulumun son basamağı olan pencerede dropbox'ı varsayılan ayarlarda kurmak için "Typical"ı, bazı ayarlarını (klasörü vs) değiştirmek içinse "Advanced" seçeneğini seçin ve "Install" düğmesine tıklayın.
7- İşlem bittiğinde dropbox kurulur ve size dropbox'ı tanıtan ekranlar görüntülenir.
8- Dropbox klasörüne erişmek için masaüstündeki dropbox simgesini veya saat yanındaki dropbox simgesine tıklayıp "Opne Dropbox Folder" seçeneğini kullanabilirsiniz.
9- Dropbox klasörüne attığınız her dosya, web üzerindeki alana da yüklenir.
10- Aynı web alanını farklı bilgisayarlarda da kullanmak için dropbox'ı kurup, varolan hesabımı kullan seçeneğini seçmeli veya web uygulamasını kullanmalısınız.

3 yorum:

  1. Teşekkürler hocam, biraz karışık ama deniyorum :)

    YanıtlaSil
  2. hocam o bu değilde ben şimdi 18 yaşımda olmadıgım için adsenseye giremiyorum başkasının adına girip hesap numarasna aktarabilirmiyim

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Hocam Güzel Bir Program :)

    YanıtlaSil